Αρχική Η Ιστορία της Γούνας

Η Ιστορία της Γούνας

Η επεξεργασία της γούνας στην Καστοριά υπολογίζεται ότι αρχίζει γύρω στον 14ο αιώνα.  Από τον 16ο αιώνα όμως και μετά αρχίζει η πραγματική διάδοσή της όταν οι Καστοριανοί γουνοποιοί αρχίζουν να εισάγουν πρώτη ύλη από το εξωτερικό, να την κατεργάζονται αρχικά με το χέρι, να κατασκευάζουν γουναρικά και ταυτόχρονα να τα διοχετεύουν σε όλη την Ευρώπη.

Ο κλάδος της γουνοποιίας στην Καστοριά γνωρίζει βέβαια την μεγάλη άνθηση, με το τέλος του εργαστήριο γούνας - Καστοριά 1950Β' Παγκόσμιου Πολέμου και ιδιαίτερα μετά το 1950. Έτσι η περιοχή της Καστοριάς,  χάρη στην απαράμιλλη τεχνική και στο μεράκι των γουνοποιών καθίσταται σαν το κυριότερο κέντρο επεξεργασίας γούνας.

Σήμερα ο κλάδος της γουνοποιίας λειτουργεί σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες που έχουν θεσπιστεί για την διαχείριση του οικοσυστήματος, χωρίς να το μολύνει και να το διαταράζει χρησιμοποιώντας πρώτη ύλη που προέρχεται από εκτροφεία αυστηρών προδιαγραφών.

Αν και ο κλάδος εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο, χρησιμοποιώντας όλες τις σύγχρονες μορφές επεξεργασίας, τα μυστικά της τέχνης της γούνας κληροδοτούνται από γενιά σε γενιά τηρώντας την παράδοση. Έτσι η παραγωγή διατηρεί την ιδιαιτερότητά της κάνοντάς τη ξεχωριστή στη διεθνή αγορά, καθιστώντας κάθε γουναρικό σε έργο υψηλής ποιότητας και τεχνικής.
Ασφάλεια συναλλαγών

Τρόποι αποστολής - Αναζήτηση αποστολών

elta ups ups


Login-iconLogin
back-to-top-icon
active³ 5.5 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης